Chauffeurs

De Centrumbus is een burgerinitiatief en wordt gereden door vrijwillige chauffeurs. Hier leert u onze chauffeurs kennen.

Twee enthousiaste chauffeurs met hun verhalen, die representatief zijn voor al onze chauffeurs.

Jan van den Bosch

Het is leuk rijden met het gele busje en iedereen gaat mee: jong en oud, uit Deventer en van buiten. En weet U dat de rollator mee kan? Wij helpen graag met in- en uitstappen!Ik ben geboren in Muiden en heb daarna hoofdzakelijk in Amsterdam gewoond. Twee jaar geleden verhuisden mijn vrouw en ik naar Deventer. In Amsterdam kon ik, in verband met een reorganisatie op mijn werk, met vervroegd pensioen. Vanaf dat moment ben ik daar allerlei vrijwilligerswerk gaan doen. Hier in Deventer ben ik ook weer verschillende soorten vrijwilligerswerk gaan doen, waaronder dus als chauffeur op het inmiddels wel bekende “gele busje”. Ik geniet tijdens mijn ritten. Vooral als er kinderen meerijden: die vinden het prachtig in de “LEGO-bus” en zwaaien uitgebreid na het uitstappen. Voor ouderen of minder mobiele mensen is de Centrumbus een uitkomst! We brengen ze naar alle belangrijke plekken in de autovrije binnenstad. Maar natuurlijk is de bus er voor iedereen die op een leuke en goedkope manier op een van de mooiste plekken in de binnenstad wil komen.

Arjen Zijlstra

Arjen vindt het leuk om mensen te ontmoeten en mensen te helpen door in de elektrische Centrumbus door de mooiste stad van Nederland te rijden. Wie wil dat nou niet, merkt hij op.

Al verhalen vertellend laat Arjen zijn gasten de mooiste plekjes van Deventer zien, geeft uitleg en beantwoord vragen en benadrukt de historische binnenstad. Super leuk om te doen en extra geslaagd als hij zijn gasten goed heeft kunnen vermaken.

Onze collega worden?

U kunt zich aanmelden bij de secretaris Marianne Stanlein, info@centrumbus.nl of 0570-613543.

Van een enthousiaste groep dames

Wij zijn een gezellige dag in Deventer. En wij komen uit Scheveningen. We werden ingehaald door het gele tuk-tuk-busje en door een hele leuke chauffeur, die gelijk een rondje om de binnenstad met ons reed en ons er alles over vertelde. Zo kon onze dag niet meer stuk! Hulde aan de chauffeur.

hop on, hop off
€1
per rit

De route

De Centrumbus brengt u naar bijzondere plekken in de Deventer binnenstad. En via de mooiste route. Zo komt u langs het groene Rijsterborgherpark, gezellige pleisterplaats De Brink, winkelplein Boreel, de fraaie historische Bergkerk en Lebuïnuskerk, het Broederenplein en de Stromarkt.

Route en haltes