Chauffeurs

De Centrumbus is een burgerinitiatief en wordt gereden door vrijwillige chauffeurs. Hier leert u onze chauffeurs kennen.

Anneke Quist (53)

Het is leuk rijden met het gele busje en iedereen gaat mee: jong en oud, uit Deventer en van buiten. En weet U dat de rollator mee kan? Wij helpen graag met in- en uitstappen!

Frans Rijnart (70)

Ik hoorde begin juni 2017 van een vriendin van mijn vrouw dat de Centrumbus zou starten m.b.v. vrijwilligers. Dat leek me erg goed en nuttig, zowel voor toeristen als bewoners van Deventer en omgeving, die moeilijk lopen. Aangezien ik al VVV stadsgids ben, kan ik best leuke verhalen aan de mensen vertellen over Deventer. Bovendien leek het me leuk om chauffeur van een elektrische bus te zijn. Dus ik heb me aangemeld en ik vind het nog steeds leuk, ondanks het feit dat de bus wel iets beter had kunnen zijn en er meer klanten zouden moeten komen.

Onze collega worden?

U kunt zich aanmelden bij de secretaris Marianne Stanlein, info@centrumbus.nl of 0570-613543.

Truus Hendrix (67)

Ik ben vrijwillige chauffeur geworden op de Centrumbus omdat ik, nu recent, met pensioen ben gegaan en het leuk vind om eens iets totaal anders te doen dan administratief werk. Ook was ik benieuwd naar het elektrische van het busje: hoe werkt dat precies en wat komt er allemaal bij kijken. Het rondkarren in dit vrolijk gele busje en de babbeltjes ondertussen met de reizigers geven me veel voldoening.

Van een enthousiaste passagier, Henk Bourgonjen

Ik wil u graag even laten weten dat ik erg blij ben met het burgerinitiatief om met een Centrumbus in Deventer te gaan rijden. Door een versleten rug en etalagebenen ben ik afhankelijk van het ov. Met de komst van de Centrumbus kan ik weer bijna overal komen. Ik hoop dat in de toekomst heel veel Deventenaren gebruik gaan maken van de Centrumbus, zodat deze de komende jaren kan blijven rijden. Verder wil ik alle vrijwilligers bedanken en ik hoop dat jullie je nog lang blijven inzetten voor de moeilijk ter been zijnde mensen.

hop on, hop off
€1
per rit

De route

De Centrumbus brengt u naar bijzondere plekken in de Deventer binnenstad. En via de mooiste route. Zo komt u langs het groene Rijsterborgherpark, gezellige pleisterplaats De Brink, winkelplein Boreel, de fraaie historische Bergkerk en Lebuïnuskerk, het Broederenplein en de Stromarkt.

Route en haltes