Cultureel centrum

Vlakbij het station is het Cultureel Centrum. In dit gebouw zijn onder andere de Deventer Schouwburg, Filmhuis De Keizer, kunstencentrum Leeuwenkuil en De Deventer Dagsociëteit gevestigd.

Deventer Schouwburg

Professioneel theater met een breed en uitgebreid aanbod van theater-, muziek-, dans-, cabaret- en toneelvoorstellingen. Meer informatie op deventerschouwburg.nl.

Deventer Schouwburg

Filmhuis De Keizer

Filmhuis De Keizer is de plek in Deventer waar films vertoond worden uit alle windstreken, voor een zo breed mogelijk publiek. Op het programma veel Europese films, maar ook films uit alle andere werelddelen. Kwaliteit staat hierbij hoog in het vaandel. Meer informatie op filmhuisdekeizer.nl.

Filmhuis De Keizer

De Leeuwenkuil, Centrum voor de kunsten

Kunsteducatie voor jong en oud, toegankelijk voor iedereen. Met oog voor kwaliteit, richt De Leeuwenkuil zich op de ontwikkeling van talent en op passie voor kunst. Naast muziek, dans, beeldend en theater biedt De Leeuwenkuil ook cursussen op gebied van literatuur, foto en video. Meer informatie op leeuwenkuil.nl.

De Leeuwenkuil

De Deventer Dagsociëteit

De Deventer Dagsociëteit is een ‘broeinest’ van activiteiten. Van Kunstcafé tot Koffiegesprek, van boeiende lezingen tot fiets- en wandeltochten en van Art Writing tot Schilderen op Muziek: ze doen het allemaal! Daarnaast is de dagsociëteit ook nog eens een levendig netwerk met zorg voor elkaar. Ze zijn een ontmoetingscentrum voor senioren vanaf 55 jaar. De ideeën, talenten en creativiteit komen vooral vanuit de leden zelf. Zij zorgen samen met actieve vrijwilligers voor invulling van bijvoorbeeld de gastvrouw/gastheerrol, het begeleiden van activiteiten, de gezamenlijke lunch, het beschikbare spelmateriaal en een goed gevulde boekenkast.

Wilt u meer weten over onze sociëteit? Misschien wilt u wel meedoen aan een activiteit of u aanmelden als vrijwilliger? Of wilt u lid worden voor 25 euro per jaar en daarmee gebruikmaken van een aantal interessante voordelen. Meer informatie op deventerdagsocieteit.nl of facebook.com/DeDeventerDagsocieteit.

Deventer Dagsocieteit
hop on, hop off
€1
per rit

De route

De Centrumbus brengt u naar bijzondere plekken in de Deventer binnenstad. En via de mooiste route. Zo komt u langs het groene Rijsterborgherpark, gezellige pleisterplaats De Brink, winkelplein Boreel, de fraaie historische Bergkerk en Lebuïnuskerk, het Broederenplein en de Stromarkt.

Route en haltes