Boreelkazerne en Boreelplein

De Centrumbus stopt ook bij Winkelcentrum Boreel. Hier kunt u naast winkelen ook een hapje eten, sporten, naar het casino en naar de bioscoop. Het historische Bergkwartier is maar een paar minuten lopen.

Het Bergkwartier is één groot middeleeuws monument. Het is het oude handelshart van de stad, waar de kooplieden hun onderkomen hadden en waar de koopwaren op stadsplein de Brink werden verhandeld tijdens de grote jaarmarkten. Een wandeling door deze wijk met de vele kronkelige straatjes is sfeervol genieten van het kloppende toeristische hart van Deventer. Stadswandeling door het Bergkwartier is verkrijgbaar bij de VVV Deventer, Brink 89 (Peninninckshuis).

De Bergkerk

De Bergkerk werd gebouwd in de jaren 1198-1209, vlakbij het toenmalige Deventer havenkwartier. Ze is in de bloeitijd van de Hanzestad gesticht. De kerk, een romaanse kruisbasiliek, werd aan Sint-Nicolaas gewijd, de beschermheilige van de schippers. Tegenwoordig wordt de Bergkerk gebruikt voor exposities, bijeenkomsten en concerten. De Bergkerk is één van de grootste overdekte ruimtes in de binnenstad van Deventer. Ook worden er regelmatig zaterdagmiddagconcerten georganiseerd. Meer informatie vind u hier.

Het Havenkwartier is nu een levendige woon- en werkwijk in opbouw meer aan de IJsselrand van Deventer. Meer informatie havenkwartierdeventer.com

De Bergkerk
hop on, hop off
€1
per rit

De route

De Centrumbus brengt u naar bijzondere plekken in de Deventer binnenstad. En via de mooiste route. Zo komt u langs het groene Rijsterborgherpark, gezellige pleisterplaats De Brink, winkelplein Boreel, de fraaie historische Bergkerk en Lebuïnuskerk, het Broederenplein en de Stromarkt.

Route en haltes