Brinkgarage

Op stadsplein de Brink staat de Wilhelminafontein met het beeld van de Deventer stedemaagd, ter herinnering aan de aanleg van de waterleiding eind 19e eeuw. Rond de Brink zijn vooral horecagelegenheden gevestigd en ook een aantal aantrekkelijke winkels. Het aanbod aan terrassen is vanzelfsprekend ruim.

Bibliotheek Deventer

De Bibliotheek Deventer is een eigentijdse bibliotheek die zich sterk maakt voor de ontwikkeling van álle Deventenaren. De bibliotheek is een ideale locatie om stadsgenoten te ontmoeten, de collectie te raadplegen, kennis te delen en samen te genieten van cultuuruitingen. Een plek waar mensen aandacht hebben voor elkaars denken en doen en voor wat er leeft in Deventer. Daarnaast zijn zij onlosmakelijk verbonden met Deventer Boekenstad, omdat zij geloven in de kracht van boeken en het plezier in lezen. Meer informatie obdeventer.nl.

Bibliotheek Deventer

Nabij de Brink vind u onder meer de Muntentoren en het Etty Hillesum Centrum.

Muntentoren (Muntengang 1)

Aan het einde van de 10e eeuw werden er in Deventer munten geslagen in deze Muntentoren welke onderdeel is van het Muntencomplex. Alleen zeer welvarende steden kregen in de middeleeuwen het recht om munten te slaan. In 1708 werd de laatste munt in Deventer in de Muntentoren geslagen. Er zijn in Nederland meer dan 9000 munten uit de jaren 1040 tot 1100 gevonden. 1639 van deze gevonden munten zijn afkomstig uit Deventer.

Munttoren

Het Etty Hillesum centrum (Roggestraat 3)

Het Etty Hillesum centrum is gevestigd in een voormalige synagoge. Het centrum is vernoemd naar Etty Hillesum, een joodse vrouw die in Deventer woonde. Zij hield tijdens de tweede wereldoorlog een dagboek bij, waarin zij schreef over hoe mensen die in achtergrond en qua opvattingen erg van elkaar verschillen toch goed met elkaar kunnen samenleven. In het centrum zijn twee permanente tentoonstellingen te zien. Eén over het leven en werk van Etty Hillesum en één over het joodse leven in Deventer. Ook zijn er altijd tijdelijke exposities. Meer informatie op ettyhillesumcentrum.nl.

Etty Hillesum Centrum

Op de Brink is nog meer te doen.

hop on, hop off
€1
per rit

De route

De Centrumbus brengt u naar bijzondere plekken in de Deventer binnenstad. En via de mooiste route. Zo komt u langs het groene Rijsterborgherpark, gezellige pleisterplaats De Brink, winkelplein Boreel, de fraaie historische Bergkerk en Lebuïnuskerk, het Broederenplein en de Stromarkt.

Route en haltes