Stromarkt en bibliotheek

Ook stopt de Centrumbus aan de Stromarkt. Vlakbij deze halte bevinden zich twee musea en het Burgerweeshuis. Hier komt ook de nieuwe bibliotheek.

Museum Geert Groote Huis

Geert Groote (1340 – 1384) is tot ver buiten onze landsgrenzen bekend als grondlegger van de ‘Moderne Devotie´. Het museum Geert Groote Huis is gebouwd op de fundamenten van de eerste kapel van de Broeders van het Gemene Leven. Hier vertelt het museum zijn verhaal; hoe hij tot zijn inzichten kwam, waarom hij kritiek had op de kerk en de samenleving en waarom zijn gedachtegoed nog altijd actueel is. Meer informatie op geertgrootehuis.nl.

Geert Groote Huis

Mini Oranje Museum

Het Mini Oranje Museum omvat een rijke en brede verzameling objecten gerelateerd aan ons Koningshuis, zoals het door veel Nederlanders de afgelopen eeuwen is verzameld om uiting te geven aan hun warme gevoelens voor de Oranjes. Van schitterend uniek porselein tot borduurwerkjes. Het is voor veel bezoekers een feest van herkenning, herinnering en verhalen. Meer informatie op de3ridders.nl.

Mini Oranje Museum

Burgerweeshuis

Burgerweeshuis verzorgt al sinds 1981 voor bezoekers uit heel het land popconcerten en dansavonden. Het Burgerweeshuis ligt in het historische centrum van Deventer, gevestigd in een karakteristiek monumentaal pand. Het oude weeshuis dateert uit 1859, waar het pand aan de buitenkant nog het oude karakter uitstraalt is het van binnen compleet omgetoverd tot poppodium. De grote zaal van het Burgerweeshuis heeft een capaciteit van 500 personen, hier spelen bands, acts en dj’s van over de hele wereld. Het bruine café – Burgerweescafé - naast de grote zaal biedt elke woensdag gratis toegankelijke concerten aan. Meer informatie op burgerweeshuis.nl.

Burgerweeshuis
hop on, hop off
€1
per rit

De route

De Centrumbus brengt u naar bijzondere plekken in de Deventer binnenstad. En via de mooiste route. Zo komt u langs het groene Rijsterborgherpark, gezellige pleisterplaats De Brink, winkelplein Boreel, de fraaie historische Bergkerk en Lebuïnuskerk, het Broederenplein en de Stromarkt.

Route en haltes