Chauffeurs

De Centrumbus is een burgerinitiatief en wordt gereden door vrijwillige chauffeurs. Wij hebben enthousiaste vrijwillige chauffeurs nodig. Het gaat om mensen die eens per week 3 á 4 uur chauffeur willen zijn. Je moet natuurlijk een rijbewijs hebben, ook regelmatig in je eigen auto rijden, niet ouder zijn dan 75 jaar en het leuk vinden om met mensen om te gaan.

Over onze chauffeurs

Initiatiefnemers
aan het woord

Uniek is dat een burgerinitiatief de trekker is van de Centrumbus. De beide initiatiefnemers van het eerste uur, Marianne Stanlein en Nico van de Gevel: “We zijn al jaren samen met allerlei anderen bezig met de plannen. Onze binnenstad heeft zoveel te bieden, maar je moet er wel kunnen komen. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Denk bijvoorbeeld aan ouderen en mensen die minder mobiel zijn. We verwachten dat ook voor toeristen de Centrumbus toegevoegde waarde heeft bij hun bezoek aan Deventer.”

Bestuur Busdienst Deventer Binnenstad

Emile Hartog

Coördinator vrijwillige chauffeurs
0625011886 vrijwilligers@centrumbus.nl

Ed van Lamoen

Penningmeester
ed.van.lamoen@gmail.com

hop on, hop off
€1
per rit

De route

De Centrumbus brengt u naar bijzondere plekken in de Deventer binnenstad. En via de mooiste route. Zo komt u langs het groene Rijsterborgherpark, gezellige pleisterplaats De Brink, winkelplein Boreel, de fraaie historische Bergkerk en Lebuïnuskerk, het Broederenplein en de Stromarkt.

Route en haltes