Pers

Bent u van de pers en heeft u vragen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met Marianne Stanlein, secretaris van Stichting Busdienst Deventer Binnenstad via 0570 613543.

Op dinsdag 18 september

Op dinsdag 18 september j.l. zijn we gestart met het project "Tourfit". Dit houdt in dat de Centrumbus elke dinsdagmorgen ouderen van de lokaties Ludgerus, Humanitas en Solis (de Bloemendal) ophaalt en afzet bij het Borgelerbad. Daar kunnen zij de volgende activiteiten ondernemen:

  • Zwemfit (onder begeleiding) oefeningen doen in het water
  • Banen zwemmen (zonder begeleiding)
  • Beweegfit (onder begeleiding) oefeningen doen buiten het water
  • Huiskamer: spelletjes doen, koffie drinken en kletsen, kijken naar de activiteiten in het Borgerbad.

Daarna worden alle mensen weer netjes thuis gebracht. De eerste keer dat de Centrumbus reed op dinsdag 18 september, was een groot succes en viel samen met de Nationale Sportweek. Enkele dames zeiden bij hun thuiskomst "nou, wij zijn de volgende keer weer van de partij, ik ben wel moe, maar voel mij prima."

Vanaf 6 augustus

Vanaf 6 augustus j.l. is de Centrumbus gaan rijden van maandag t/m zaterdag om 10.42, 13.12 en 15.42 uur (in- en uitstaptijden) van en naar de halte "wijk 16". Dit is een proef tot eind van het jaar. Na veel vragen uit de buurt en het Pothoofd zijn we, na instemming van de Provincie, met dit project begonnen. Tot op dit moment maken er nog weinig mensen gebruik van deze nieuwe mogelijkheid.

Medio september 2018

Medio september 2018 gaat Centrumbus elke woensdagmorgen rijden met de bewoners van de zorginstellingen Ludgerus, Humanitas en de Bloemendal naar het Borgelerbad v.v. Dit om ouderen meer te laten bewegen/zwemmen en om het sociale contact te verstevigen.

hop on, hop off
€1
per rit

De route

De Centrumbus brengt u naar bijzondere plekken in de Deventer binnenstad. En via de mooiste route. Zo komt u langs het groene Rijsterborgherpark, gezellige pleisterplaats De Brink, winkelplein Boreel, de fraaie historische Bergkerk en Lebuïnuskerk, het Broederenplein en de Stromarkt.

Route en haltes