Pers en media

Regelmatig komen artikelen in de Stentor en plaatselijke bladen. Ook de lokale omroep en televisie maakt regelmatig gewag van nieuwe ontwikkelingen van onze Centrumbus. Deventerwijzer en de VVV Deventer vermelden eveneens wetenswaardigheden van de Centrumbus. Samen met het Binnenstadsmanagement doet Centrumbus regelmatig mee aan activiteiten in het Deventer centrum (zoals b.v. Shopping Night en festival Old Deventer).

Op dit moment rijden wij nog met één gele Centrumbus. Binnenkort komt er een tweede gele bus bij, die wij betrekken bij H4 Mobility in Deventer. En elke km rijden wij met onze nieuwe bussen C02 neutraal. Omdat onze bussen geruisloos rijden, hebben wij een trambel ingebouwd om voetgangers te waarschuwen en op onze gele bus attent te maken.

Project "Tourfit"

Project “Tourfit” is eind 2018 van start gegaan. Dit houdt in dat de Centrumbus elke dinsdagmorgen ouderen van de lokaties Ludgerus, Humanitas en Solis (de Bloemendal) ophaalt en afzet bij het Borgelerbad. Daar kunnen zij de volgende activiteiten ondernemen:

  • Zwemfit (onder begeleiding) oefeningen doen in het water
  • Banen zwemmen (zonder begeleiding)
  • Beweegfit (onder begeleiding) oefeningen doen buiten het water
  • Huiskamer: spelletjes doen, koffie drinken en kletsen, kijken naar de activiteiten in het Borgelerbad.

Daarna worden alle mensen weer netjes thuis gebracht. Ondanks het enthousiasme voor Tourfit, kunnen wij nog ouderen gebruiken die hieraan mee willen doen. U kunt zich via uw zorginstelling opgeven, of anders via de secretaris van de Centrumbus.

Nieuwe elektrische bus

Vanaf juni 2019 rijden we met onze nieuwe elektrische bus. Onze oude bussen gaan weg. De nieuwe elektrische bussen zijn luxer, veiliger, gerieflijker, beter en C02 neutraal. Er kunnen maximaal 8 personen in de bus + onze chauffeur. Ook is er achterin wat ruimte voor enkele rollators en zware tassen. Maakt u maar een ritje met onze nieuwe Centrumbus, dan zult u zelf het verschil ervaren. Onze chauffeurs blijven natuurlijk onveranderd: vrolijk, enthousiast, vriendelijk en behulpzaam!

hop on, hop off
€1
per rit

De route

De Centrumbus brengt u naar bijzondere plekken in de Deventer binnenstad. En via de mooiste route. Zo komt u langs het groene Rijsterborgherpark, gezellige pleisterplaats De Brink, winkelplein Boreel, de fraaie historische Bergkerk en Lebuïnuskerk, het Broederenplein en de Stromarkt.

Route en haltes