Pers

Bent u van de pers en heeft u vragen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met Marianne Stanlein, secretaris van Stichting Busdienst Deventer Binnenstad via 0570 613543.

Uit Stentor Deventer Dagblad 5 januari 2018:

In een pagina groot artikel wordt aandacht besteed aan het rijden in en met de Centrumbus. Hierbij komen uitgebreid passagiers aan het woord, het plezier dat je kunt beleven aan het rijden in en met de Centrumbus en de gewijzigde rittijden. Tevens wordt gesproken over de ruimere bezetting van de Centrumbus. Het rijden op koopzondagen van 12.30-16.30 uur is nieuw en per 1 januari 2018 ingegaan. Op 18 januari gaat het bestuur rijden met het voltallig College van Burgemeester en Wethouders. Enkele wethouders hebben al in de Centrumbus gereden, maar het voltallige College nog niet.

Uit Stentor Deventer Dagblad en Deventer Extra in oktober 2017:

Feestelijke rondrit met centrumbus

In het kader van 750 jaar Zorggroep Solis, heeft de Busdienst Deventer Binnenstad (BDB) in september en deels in oktober met bewoners van de Solis tehuizen een feestelijke rondrit door Deventer gemaakt. Onder deskundige begeleiding van chauffeurs van de centrumbus en twee stadsgidsen, zijn mooie routes gereden in de Deventer binnenstad, waarbij prachtige verhalen werden verteld. Menig Solis bewoner herkende veel in deze verhalen en kon daarop leuke aanvullingen geven. Onderweg werd ook nog de expositie in het Huis van Deventer aangedaan. Uitgaande van de reacties op deze ritten, kan gesproken worden van een groot succes. Over voortzetting van dit soort activiteiten wordt door Solis en BDB binnenkort nader overleg gepleegd, aldus Marianne Stanlein, secretaris van de Stichting BDB.

hop on, hop off
€1
per rit

De route

De Centrumbus brengt u naar bijzondere plekken in de Deventer binnenstad. En via de mooiste route. Zo komt u langs het groene Rijsterborgherpark, gezellige pleisterplaats De Brink, winkelplein Boreel, de fraaie historische Bergkerk en Lebuïnuskerk, het Broederenplein en de Stromarkt.

Route en haltes