Pers

Bent u van de pers en heeft u vragen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met Marianne Stanlein, secretaris van Stichting Busdienst Deventer Binnenstad via 0570 613543.

Binnenkort in de Stentor

Regelmatig is de Centrumbus onder de aandacht gebracht via artikelen in de krant. Binnenkort zal weer sprake zijn van een wat groter artikel in de Stentor over onze twee nieuwe Centrumbussen die vanaf 22 maart a.s. gaan rijden. Bussen die wij betrekken via H4 Mobility in Deventer.

Elke km die wij met de nieuwe bussen rijden is C02 neutraal!

Project "Tourfit"

Project “Tourfit” is eind 2018 van start gegaan. Dit houdt in dat de Centrumbus elke dinsdagmorgen ouderen van de lokaties Ludgerus, Humanitas en Solis (de Bloemendal) ophaalt en afzet bij het Borgelerbad. Daar kunnen zij de volgende activiteiten ondernemen:

  • Zwemfit (onder begeleiding) oefeningen doen in het water
  • Banen zwemmen (zonder begeleiding)
  • Beweegfit (onder begeleiding) oefeningen doen buiten het water
  • Huiskamer: spelletjes doen, koffie drinken en kletsen, kijken naar de activiteiten in het Borgelerbad.

Daarna worden alle mensen weer netjes thuis gebracht. Ondanks het enthousiasme voor Tourfit, kunnen wij nog ouderen gebruiken die hieraan mee willen doen. U kunt zich via uw zorginstelling opgeven, of anders via de secretaris van de Centrumbus. Momenteel zijn wij in gesprek met “de Sparrenheuvel” in Diepenveen over het meedoen aan dit project.

Nieuwe elektrische bus

Op 22 maart a.s. gaan we rijden met onze eerste nieuwe elektrische bus. Later (ca. half april) gaan wij ook met de nieuwe tweede Centrumbus rijden. Onze oude bussen gaan weg. De nieuwe elektrische bussen zijn luxer, veiliger, gerieflijker, beter en C02 neutraal. Er kunnen maximaal 8 personen in de bus + onze chauffeur. Ook is er achterin wat ruimte voor enkele rollators en zware tassen. Maakt u maar een ritje met onze nieuwe Centrumbus, dan zult u zelf het verschil ervaren. Onze chauffeurs blijven natuurlijk onveranderd: vrolijk, enthousiast, vriendelijk en behulpzaam!

hop on, hop off
€1
per rit

De route

De Centrumbus brengt u naar bijzondere plekken in de Deventer binnenstad. En via de mooiste route. Zo komt u langs het groene Rijsterborgherpark, gezellige pleisterplaats De Brink, winkelplein Boreel, de fraaie historische Bergkerk en Lebuïnuskerk, het Broederenplein en de Stromarkt.

Route en haltes