Ritinformatie

Ritprijs

U betaalt € 1,- per rit per persoon. Een rit is van de halte waar u instapt tot de halte waar u uitstapt. U kunt ook een dagkaart nemen. Die kost € 3,- per persoon. Daarmee stapt u de hele dag zo vaak in en uit als u wilt. Tickets kinderen tot 6 jaar gratis.

Tickets

U betaalt in de bus contant aan de chauffeur. Pinnen is niet mogelijk. De ticket die u in de bus koopt is geldig tijdens uw rit. De dagkaart is de hele dag geldig op de dag van aankoop.

Tijden

De Centrumbus vertrekt elk heel en elk half uur vanaf NS station Deventer. Uw wachttijd bij elk van de haltes is niet meer dan een half uur. De Centrumbus rijdt van maandag t/m zaterdag van 10.00 – 18.00 uur.

Aangepaste tijden

  • Bij de Zomerkermis rijdt de Centrumbus tot ca. 12.30 uur (alleen busdienst 1).
  • Op Sinterklaasdag rijdt de Centrumbus de gewone route.
  • Tijdens het Dickens festival rijdt de Centrumbus alleen op vrijdagochtend en verder dat weekend niet.
  • Tijdens de beide Kerst-, Paas- en Pinksterdagen wordt er niet gereden
  • Oud én Nieuwjaarsdag wordt er niet gereden
  • Tijdens Deventer op Stelten rijdt de bus uitsluitend op donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 12.30 uur. ’s Middags en de hele zaterdag wordt er niet gereden.
  • Goede Vrijdag rijden wij niet i.v.m. de Goede Vrijdagmarkt.

Geen Wmo-vervoer

Centrumbus rijdt voor iedereen. Voor bijvoorbeeld toeristen, forensen, ouderen en mensen die minder mobiel zijn. Er is in de Centrumbus beperkt ruimte beschikbaar voor boodschappentassen en rollators. Afhankelijk van het aantal reizigers kunnen we maar 1 tot 2 rollators kwijt. Houd hier dus alstublieft rekening mee. De Centrumbus is geen vervangend Wmo-vervoer.

De chauffeur is verantwoordelijk voor de veiligheid van alle passagiers en beslist dus zelf over wie mee kan. Houd er rekening mee dat de chauffeur een vrijwilliger is.

Alleen geleidehonden

Honden zijn in onze Centrumbus niet toegestaan. Geleidehonden zijn uiteraard wel toegestaan.

hop on, hop off
€1
per rit

De route

De Centrumbus brengt u naar bijzondere plekken in de Deventer binnenstad. En via de mooiste route. Zo komt u langs het groene Rijsterborgherpark, gezellige pleisterplaats De Brink, winkelplein Boreel, de fraaie historische Bergkerk en Lebuïnuskerk, het Broederenplein en de Stromarkt.

Route en haltes